Pierwszy czerwca kojarzy się nam przede wszystkim z Dniem Dziecka. Jednak to nie tylko to święto - wraz z nim obchodzimy także Światowy Dzień Bułki.
Myślę, że nie trzeba nikomu ich przedstawiać. Są chrupiące i smaczne, podawane na najróżniejsze sposoby. Przygotowywane na słodko, czasem z farszem owocowym, albo na wytrawnie. Niezależnie od wersji, dobrze sprawdzą się na śniadanie, kolację, jak i szybką przekąskę w ciągu dnia. Najsmaczniejsze są jeszcze ciepłe, prosto z piekarni, albo domowego piekarnika. :)
Mimo że są pyszne, bułki prędzej lub później zaczynają obsychać. Stają się czerstwe, twarde i niesmaczne. Na szczęście da się przedłużyć ich świeżość, przechowując je w odpowiednim opakowaniu. Świetnie nadadzą się do tego nasze worki lniane, które nie dość, że przedłużą świeżość bułek, to dodatkowo ozdobią także naszą kuchnię:
Źródła:
https://www.putka.pl
O sklepie | Regulamin | Kontakt | Pomoc · Dostawa · Ciasteczka · Reklamacje · Zwroty · Polityka Prywatności | 1456533 |